Home

Cursussen

Download

Links

Ondernemen


Het cursusmateriaal van Avoin is erop gericht dat de cursisten direct met het geleerd aan de slag kunnen. Dit betekent dat het cursusmateriaal gericht is op de praktijk, en dat er zoveel mogelijk praktijkvoorbeelden en 'hands-on' momenten geboden worden.


Naast de hieronder genoemde cursussen is het ook mogelijk om een cursus op maat samen te stellen.

Embedded software ontwikkelen met Open Source

Een cursus bedoeld voor technisch onderlegde beslissers. Aan de hand van een fictief softwareproject komen een groot aantal Open Source hulpmiddelen en software aan bod. Deze cursus laat zien hoe het gebruik van Open Source een embedded softwareproject kan voorzien van alle benodigde automatisering, zonder licentiekosten. Bevat een demonstratie van een Embedded systeem opgebouwd met Open Source software.

Tijdsduur: 1 dag.

Versiebeheer met CVS

Versiebeheer is uitermate belangrijk om grip te houden op een softwareproject. Tijdens de ontwikkelfase, maar vooral ook tijdens de onderhoudsfase. Het Open Source 'Concurrent Versioning System' of wel CVS is een zeer krachtig hulpmiddel, en bruikbaar op een groot aantal ontwikkelplatformen.

In deze cursus komen zowel de CVS server als de gebruikerssoftware aan bod.

Tijdsduur: 1 tot 2 dagen.

TCP/IP netwerken voor Embedded Systemen

Welke voordelen biedt een TCP/IP netwerk in een Embedded systeem. Hoe werkt een TCP/IP netwerk, en hoe kunnen toepassingen geprogrammeerd worden. Met praktische voorbeelden en oefeningen: werken met Ethernet, hubs en switches. Het zelf maken van een webserver op een Embedded systeem. Vereist het kunnen programmeren in C.

Tijdsduur: 3 dagen.

Programmeren met Pthreads

Een multithreaded applicatie biedt vele voordelen, maar ook onverwachte valkuilen. Aan de hand van concrete voorbeelden wordt uitgelegd hoe threads werken en hoe ze gebruikt kunnen worden in een Embedded systeem. Vereist het kunnen programmeren in C.

Tijdsduur: 3 dagen.

Embedded Linux voor applicatieprogrammeurs

De POSIX interface van Linux biedt enorm veel mogelijkheden, maar onbekend maakt onbemind. Aan de hand van concrete voorbeelden wordt een overzicht gegeven. Handige oplossingen uit de praktijk laten zien hoe een rijke en complexe interface toch efficiënte en kleine programma's kan opleveren. Vereist het kunnen programmeren in C.

Tijdsduur: 3 dagen.

Doe het zelf Embedded Linux

Een compleet embedded systeem opbouwen uit Open Source, hoe doe je dat? Het zelf samenstellen van een compiler, een kernel en wat er verder nodig is. Vereist het kunnen programmeren in C.

Tijdsduur: 3 dagen.

Linux Device drivers programmeren

Het toepassen van speciale of eigen hardware vereist het programmeren van zogenaamde 'device drivers'. In deze cursus komen verschillende soorten drivers aan bod, en tevens de speciale interfaces die de Linux kernel aan drivers biedt. Vereist het kunnen programmeren in C.

Tijdsduur: 3 dagen.