Home

Cursussen

Download

Links

OndernemenAls voorbeeldfunctie is de kantoorautomatisering binnen Avoin met Open Source software gerealiseerd. Niet alleen levert dit een stabiele en veilige (zonder virussen) omgeving op, maar ook een grote kostenbesparing.


Binnen Avoin wordt gebruik gemaakt van de volgende software:


Omschrijving

Software

Link

Operating System

SuSE levert een zogenaamde Linux 'distributie'. Dit omvat 5 CD's met software waarop onder andere de overige genoemde software staat.

SuSE Linux Professional 9.1

http://www.suse.nl

Office pakket

OpenOffice bevat een tekstverwerker, presentatiepakket, spreadsheet en tekenprogramma.

Dit pakket is compatibel met de meest gebruikte bestandsformaten. Het is ook verkrijgbaar voor andere Operating Systemen dan Linux.

OpenOffice.org 1.1.1

http://www.openoffice.org

Internet browser, e-mail

Mozilla is een Open Source doorontwikkeling van het bekende Netscape. Het is een zeer moderne browser waarmee bijna alle pagina's op het Internet bekeken kunnen worden. Ook bijvoorbeeld die van de belastingdienst. Het is ook verkrijgbaar voor andere Operating Systemen dan Linux.

Mozilla 1.7.3

http://www.mozilla.org

Financiёle administratie

GnuCash ondersteunt de meest voorkomende handelingen op het gebied van inkomsten en uitgaven. Voor bedrijven biedt het onder andere de mogelijkheid rekeningen uit te printen.

Wat (nog) ontbreekt in GnuCash is een loonadministratie,het is dus niet zo geschikt voor bedrijven met meerdere werknemers.

GnuCash

http://www.gnucash.org/nl